понеделник, февруари 19, 2007

Wireless TV

 Одлична идеjа како аудио и видео сигналот можете да го пренесувате насекаде. За што се работи!? Имено замислете како би било во секоја соба од вашата куќа да имате кабли до секој радио и видео приемник. Но сега со уредот наречен GiGaVideo80 вие ќе можете да пренесувате и примате 2 аудио и видео сигнала и да ги swich-увате по потреба. Најдоброто од се е тоа што можете да ги користе вашите постоечки далечински управувачи и да менувате канали, премотувате филмови или да го контролирате PC-то(ако имате IR за PC).

На ова балканците им текнало да пренесуваат AV сигнал преку отворените мрежи, а предосеќам дека за брзо време ќе се појави software-ска верзија на приемникот(па така ќе можеме и да гледаме и на PC).

Ова е топла вода во однос на software-ското пренесување на TV сигнал. Имено јас кај Јоцо преку Skype, преку неговата ТВ картица гледав TV со помош на Skype Video Conference.

3 коментари:

Photo Volan рече...

На блогот на Им ке пренесувам постови од наш член кој пишува на свој блог сајт - THC(Technology Hi-Tech Crafts)

Се надевам ке ви се допаднат неговите написи ... кој е еден од ретките стручни лица со искуство во Wireless (воопшто) и Wireless интернет а не работи во Он.нет ... :)

raybanoutlet001 рече...

zzzzz2018.5.2
coach outlet
asics shoes
polo ralph lauren outlet
canada goose jackets
chargers jerseys
nike air jordan
canada goose jackets
ray ban sunglasses
coach outlet
coach outlet

Unknown рече...

zzzzz2018.6.16
coach outlet
pandora
nike outlet
football soldes
coach outlet
coach outlet
ray ban eyeglasses
hugo boss outlet
ferragamo shoes
red bottom shoes